Mauritiusviering met drie jubilarissen

Geplaatst op maandag 1 oktober 2018.

Schutterij St.Mauritius Strucht vierde op zaterdag 29 september haar patroonsfeest.
’s Middags vond in het schutterslokaal tijdens de feestvergadering de huldiging plaats van drie verdienstelijke jubilarissen.

Onze voorzitter en generaal Piet Bisschops herdacht het feit dat hij 50 jaar geleden toetrad tot de gelederen van de Struchtse schutterij.
Grenadier Ton v.d. Wetering en tamboer Donny Bovens vierden beiden hun 12,5-jarig lidmaatschap.
De vice-voorzitter van de R.K.Zuid-Limburgse Schuttersbond Breur Smeets, en medebestuurslid Moniek Bessems waren aanwezig om namens de OLS- federatie de welverdiende onderscheidingen uit te reiken.
De gouden OLS-onderscheiding met kroontje was er voor Piet Bisschops. Ook ontving hij de gouden verenigingsmedaille met robijntje.
Nieuw dit jaar is dat ook de OLS-federatie een onderscheiding voor schutters die 12,5 jarig jubilaris zijn ingesteld heeft.
Naast de bronzen verenigingsmedaille ontvingen Ton en Donny dan ook een bronzen OLS-onderscheiding.

Na de feestvergadering werd in mars naar de parochiekerk van Schin op Geul getrokken, alwaar een H.Mis tot dankzegging werd opgedragen die muzikaal werd omlijst door het klaroenkorps van schutterij St.Mauritius. Aansluitend vond er in het schutterslokaal een gezellige avond plaats voor de leden van de schutterij en hun aanhang, waarmee het schuttersseizoen 2018 officieel werd afgesloten.

Op de foto: de jubilarissen met hun dames tijdens de huldiging. v.l.n.r.: Piet Bisschops met partner, Donny Bovens, en Ton v.d. Wetering met echtgenote.