’t Winter Weike

Ontdek de betoverende sfeer van de feestdagen tijdens de Kribkeswandeling in Schin op Geul, waar de schutterij St. Mauritius Strucht 't Winter Weike organiseert! Op 10 en 30 december word je twee dagen lang ondergedompeld in de warme Limburgse gastvrijheid, in samenwerking met diverse verenigingen en getalenteerde artiesten uit het pittoreske Schin op Geul.

Laat je betoveren door de prachtige klanken van de Muziekschool Collab, swing mee met The Pigeons, geniet van de indrukwekkende tonen van Fanfare St. Cornelius  en laat je entertainen door de charismatische Ronnie Ron. Deze getalenteerde acts zorgen voor een onvergetelijke ervaring vol muziek en gezelligheid.

Terwijl je geniet van de optredens, kun je je smaakpapillen verwennen met heerlijke Limburgse lekkernijen en drankjes. Proef de lokale culinaire hoogstandjes en ontdek de smaken van deze sfeervolle regio.

Voor de jongste bezoekers is er een magische ontmoeting met de kerstman en een scala aan leuke activiteiten. Laat de kinderen zich onderdompelen in de betoverende kerstsfeer en geniet samen van de feestelijke ambiance.

Kortom, 't Winter Weike tijdens de Kribkeswandeling is dé plek waar Limburgse gezelligheid, muzikale hoogstandjes en winterse lekkernijen samenkomen. Mis dit betoverende evenement niet en beleef samen met ons de magie van de feestdagen in Schin op Geul!

Programma 30 december

De Kribkesroute

Van 6 december t/m 6 januari is er in het pittoreske Schin op Geul een prachtige Kribkeswandeling uitgezet. Deze mooie wandeling van circa 7 kilometer leidt langs zeventien kribkes (kerststallen) en diverse wegkruizen en kapelletjes en is de ideale gelegenheid om in alle rust te genieten van de kerstsfeer.

De route is ideaal voor families met kinderen om op een leuke en veilige manier de kerstgedachte te bewonderen bij de vele prachtig opgezette kribkes! Op diverse locaties langs de route is het mogelijk om even lekker pauze te nemen met een (warm) drankje en heerlijke lekkernijen. De route is minder geschikt voor rolstoel en kinderwagens.

Ontdek de natuur nabij Schin op Geul

Het is een afwisselende route door de natuur en de dorpskern van Schin op Geul. Struin over de paden langs de meanderende Geul. Met een beetje geluk zie je zelfs bevers zwemmen. Geniet van het prachtige uitzicht over de krijtwanden van de Sjaasberg. En ontdek het pittoreske Schin op Geul: je komt onder andere langs het beeld van Frater Venantius (het bekende typetje van Wim Sonneveld) en de Sint-Mauritiuskerk. De sfeer van de kribkes onderweg maken deze wandeling compleet.

Bekijk de route en routebeschrijving hier.

Let op 1: de route is populair en kan daarom erg druk zijn! (Wandel door de week, in het weekend is het drukker/blijf niet in groepen voor een kribke staan).

Let op 2: bij vertrek in de namiddag is het aan te bevelen om verlichting mee te nemen. Deze route is ongeschikt voor rolstoel en kinderwagens.