Bondsfeest 2022

Eindelijk is het zover: na twee jaar zonder schuttersfeesten organiseert Schutterij St. Mauritius Strucht onder auspiciën van de Rooms Katholieke Zuid-Limburgse Schuttersbond het 254e bondsschuttersfeest. En omdat we er zo lang op hebben moeten wachten maken de mannen en vrouwen van St. Mauritius er een tweedaags festijn van. Het geheel vindt plaats op het feestterrein aan de Valkenburgerweg in het buurtschap Schoonbron te Schin op Geul!

Ludieke kien -en feestavond

Op zaterdagavond 21 mei vindt er een ludieke kien -en feestavond plaats.
Vanaf 17.30 uur is de feesttent geopend en vanaf 19.00 uur wordt er gekiend maar treden ook diverse artiesten op die garant staan voor een gezellige avond.

254e bondsschuttersfeest

Een dag later, op zondag 22 mei 2022, vindt het bondsschuttersfeest plaats.
Naast het feest op het feestterrein trekt er ook een historische schuttersoptocht door Schin op Geul, die gevormd wordt door de deelnemende schutterijen.
Er vindt geen entreeheffing plaats tijdens de optocht. Voor het eigenlijke schuttersfeest op het feestterrein wordt aan de bezoekers een vrije gift gevraagd.

Aan dit bondsschuttersfeest nemen zondag 22 mei een 20-tal schutterijen uit Zuid-Limburg deel, waaronder, naast de bij de RKZLSB aangesloten schutterijen, verschillende gastverenigingen en ook enkele schutterijen uit de grensregio België en Duitsland, zodat het schuttersfeest in Schin op Geul uitmondt in een Euregionaal verbroederingsfeest. Deze verenigingen worden tussen 12.00 uur en 14.00 uur op het feestterrein ontvangen, waarna de officiële opening plaatsvindt en de schuttersoptocht om 14.45 uur in al zijn pracht en praal door Schin op Geul trekt.

Direct na afloop van de optocht gaan vanaf 16.00 uur op het feestterrein diverse wedstrijden van start, waaronder schietwedstrijden voor zestallen en drietallen en drumband/muziekwedstrijden. Er wordt een solistenconcours gehouden en ook vinden er demonstraties ‘oude exercitie’ plaats.
Tijdens diverse individuele wedstrijdonderdelen onderwerpen zich verder de keizers- en koningsparen, generaals, bielemannen, sappeurs en marketentsters aan de beoordeling van een vakkundige jury. Steeds een lust voor het oog van het talrijke publiek.

De jeugd wordt actief betrokken bij het hele gebeuren en er is voor de kleintjes van alles te beleven op het feestterrein.
De kinderen zullen onder meer de schutterijen tijdens de presentatie op het feestterrein jureren en voor de ‘mooiste schutterij’ wordt een herinneringsbokaal ter beschikking gesteld.

Entertainment gedurende het schuttersfeest
Vanaf 16.00 uur, na afloop van de schuttersoptocht, zorgt DJ Robin Eygelshoven voor de muziek in de feesttent. Vanaf 18.00 uur neemt “dé feestband van het wilde Zuiden” de alom bekende band Tonca die taak over. DJ Robin Eygelshoven zorgt in de pauzes voor de stemmingsmuziek.

Ook aan de inwendige mens is gedacht. Zowel in de feesttent als op het feestterrein worden drink- en eetbuffetten ingericht. Samenvattend is dit folkloristische evenement de moeite waard voor een dagje uit naar het mooie Schin op Geul.

Optochtroute

Op zondag 22 mei marcheren de schutters strak in het gelid door de straten van Schin op Geul. Waar kun je het beste gaan kijken? Het defilé is natuurlijk een mooie plek. Maar wat dacht je van het Kerkplein met gezellige terrasjes of bij de Breeweg? Hoe dan ook: het wordt genieten van deze schuttersoptocht. De optocht zal om 14.45 uur vertrekken vanaf het feestterrein. Voorwaarts: mars!

 • Start op het feestterrein in Schoonbron
 • Ransdalerweg
 • Valkenburgerweg
 • Hoogbeek
 • Kerkplein
 • Tolhuisstraat
 • Breeweg
 • Panhuis (defilé)
 • Valkenburgerweg
 • Ransdalerweg
 • Ontbinding op het feestterrein in Schoonbron

Mede mogelijk gemaakt door

Ons bondsschuttersfeest is natuurlijk niks zonder onze trouwe sponsoren.